Vis & water

Fabels over maanvis

13012
23 dec 2008

Gisteren (22/12) was het al even op tv en vandaag was ook in de kranten te zien en te lezen dat er een maanvis ( mola mola) is aangespoeld. Alleen stond bij de krantenfoto dat het om een zeldzame tropische vissoort gaat. Eén die zelden in de Noordzee zou voorkomen.

Bovendien was het volgens de berichtgever met een lengte van 120 bij 100 centimeter een zeer grote maanvis. Tja, hadden ze nou allemaal even bij Sportvisserij Nederland geïnformeerd, dan hadden wij kunnen melden dat de vis samen met vele andere Noordzeevissen op onze site wordt getoond en beschreven en behalve in de tropen ook in de subtropen en gematigde gebieden leeft.

Dus ook hier, al is de kans hem aan de hengel te vangen klein, omdat het vooral een kwalleneter is. Maar, zo af en toe wordt er een gevangen aan een flapje vis. Die ‘enorm’ grote vis op de foto was echter nog maar een ‘ukkie’ in vergelijking met volwassen exemplaren die wel drie meter lang en honderden kilo’s zwaar kunnen worden. Het is maar dat je het weet.

Meer weten over de Nederlandse zeevissen? Kijk direct even in de online veldgids Nederlandse zeevissen. Daar zul je ook de maanvis tegenkomen!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.