Vis & water

Vis volgen met Google Oceans

6543
14 apr 2009

Bron: schuttevaer.nl. De Britse vereniging voor mariene milieubescherming MSC gaat op initiatief van Google Earth de trek van vissen volgen vanuit de ruimte.

De wereldwijde internetzoekmachine Google heeft nu Google Oceans gelanceerd. Hierbij wordt een gelaagde kaart gebruikt waarop de leefgebieden van de meeste van 's werelds best beschermde vissoorten te zien zijn. Een woordvoerder van de Marine Conservation Society verklaarde ‘trots en enorm enthousiast' te zijn vanwege de enorme kracht van Google Oceans.

De eerste van de MSC Google-kaarten toont de vissoorten die zonder risico voor de visbestanden geconsumeerd kunnen worden. Men verwacht zelfs dat vissers met behulp van de kaart zich makkelijker op de vangst van niet bedreigde vissoorten zullen kunnen richten. Gebruikers van de kaart zouden in staat moeten zijn de trek van de scholen te volgen en zelfs van individuele vissen. (BS)

Bron: schuttevaer.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide