Vis & water

LNV benoemt twee Chief Science Officers

5514
08 mei 2009

Het ministerie van LNV benoemt per 1 juni twee Chief Science Officers (CSO); één voor Natuur, Landschap en Platteland en één voor Agroketens en Visserij. Daarmee vernieuwt en versterkt het ministerie van LNV de relatie tussen beleid en wetenschap.

Chief Science Officer voor Natuur, Landschap en Platteland wordt prof.dr. Herman Eijsackers. Naast zijn functie als CSO bij LNV zal hij werkzaam blijven als voorzitter van de Wetenschappelijke Adviesraad van Wageningen UR, en als bijzonder hoogleraar aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Chief Science Officer voor Agroketens en Visserij wordt drs. Krijn Poppe. Hij beëindigt zijn functie als afdelingshoofd bij het LEI maar blijft werkzaam als econoom met enkele managementtaken. Drs. Poppe is tevens secretaris-generaal van de European Association of Agricultural Economists.

De Chief Science Officers hebben een onafhankelijke adviserende rol ten aanzien van de toepassing van wetenschappelijke kennis in beleid en uitvoering; het waarborgen van het wetenschappelijk juist gebruik van kennis; en het richting geven aan de ontwikkeling van nieuwe kennis voor de beleidsterreinen van LNV.

bron: Ministerie van LNV

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide