Vis & water

Recreatie & Toerisme vraagt minister Verburg om een "vangnetconstructie"

4892
11 jun 2009

Inventarisatie leidt tot onvolledige uitvoering van beheerplannen Natura 2000. RECRON directeur, Joep Thönissen, heeft namens de Regiegroep Recreatie & Toerisme in Natura 2000, woensdag 10 juni jl. minister Verburg gevraagd om een "vangnetconstructie" te realiseren voor niet geregistreerd (vergeten of onvolledig) bestaand gebruik van voor oktober 2005.

Hierdoor kan de rechtszekerheid en het bestaansrecht van bedrijven en de legitimiteit van recreatieactiviteiten in gevaar komen.

Vertegenwoordigers in de diverse beheerplan overleggen Natura 2000 hebben geconstateerd dat het niet altijd lukt om een volledige inventarisatie van bestaand gebruik te realiseren en/of te garanderen. Kaartmateriaal ontbreekt of is niet deugdelijk evenals kadastrale gegevens en informatie over vergunde activiteiten. Daarnaast zijn er onvoldoende financiële middelen om de inventarisatie goed en tijdig te laten verlopen.

Met de "vangnetconstructie" kan bestaand gebruik van voor oktober 2005 ­ zonder een aparte toets - alsnog opgenomen worden in de beheerplannen.

In de Regiegroep Recreatie & Toerisme zijn de brancheorganisaties RECRON, HISWA, Koninklijke Horeca Nederland, ANWB, Nederlands Platform voor WaterRecreatie en Sportvisserij Nederland vertegenwoordigd.

Bron: Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide