Vis & water

'Grondwaterpomp bij vijver Steenstrapark zinloos'

7536
15 jun 2009

Bron: noordhollandsdagblad.nl. HEEMSKERK - Een ongekend dramatisch verlies noemt hij het, de dood van de vissen in de Steenstraparkvijver in Heemskerk in de pinksterweek. Theo Breedijk van hengelsportvereniging Het Snoekje denkt dat er fouten zijn gemaakt bij de renovatie van de vijver.

,,Bij de grote vijverrenovatie is gekozen voor watertoevoer via een grondwaterpomp met beluchting van het zuurstofloze grondwater. Helaas is gebleken dat deze dure pomp ondanks vaak nakijken nauwelijks naar behoren heeft gefunctioneerd en ook nu reeds geruime tijd niet meer werkte, dus was er geen enkele toevoer van vers water tijdens de opgetreden vissterfte'', stelt Breedijk.

Het wordt volgens Het Snoekje, dat de visrechten van de vijver pacht, tijd om in te grijpen. ,,Te beginnen met een betrouwbare constante voldoende doorspoeling van normaal vers water en vervolgens een flinke sproeifontein zoals er inmiddels meerdere in wateren van woonwijken zijn gerealiseerd, met tijdklok voor de nachtelijke rust.

De dure grondwaterpomp kan een nieuwe bestemming vinden, op een plek waar het water niet in waterlopen met levende have terechtkomt'', zegt Theo Breedijk. In de pinksterweek zijn 115 dode vissen afgevoerd door de dierenbescherming met de hulp van de Het Snoekje. Veel grote brasems, grote karpers, snoekbaarzen en ook een snoek.

Bron: noordhollandsdagblad.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide