Vis & water

Europese subsidie voor betere leefomgeving vissen in Groningse wateren

4267
19 jun 2009

Bron: gic.nl. Waterschap Hunze en Aa’s heeft een belangrijke subsidie in de wacht gesleept voor de verbetering van vismigratie. De Europese Unie stelt € 175.000,- (50% van de kosten) beschikbaar voor innovatieve oplossingen die bijdragen aan een betere leefomgeving van vissen.

In het project Living North Sea worden stuwen, sluizen en gemalen aangepast om vissen veilig van zout naar zoet water te laten zwemmen en weer terug.

Living North Sea

Hunze en Aa’s krijgt subsidie voor werkzaamheden in Noordoost-Groningen. Sluizen,stuwen en gemalen moeten veilig passeerbaar worden gemaakt voor vissen. Binnen het Living North Sea Project wordt samen met Europese partners uit de Noordzee-regio gezocht naar innovatieve oplossingen voor deze problemen. Op deze manier worden leefgebieden verbeterd en met elkaar verbonden. De werkzaamheden passen in de maatregelen die het waterschap wil uitvoeren in het kader van de visie vismigratie ‘Van Wad tot Aa’.

Overige subsidies

Waterschap Hunze en Aa’s scoort de laatste tijd op bijzondere wijze waar het gaat om subsidies. Voor het project Aquarius is € 220.000,- binnengehaald voor onderzoek naar de effecten van klimaatverandering in landbouwgebieden. Het Waddenfonds heeft € 5.2 miljoen beschikbaar gesteld voor vismigratiemaatregelen, aanleg van natuurvriendelijke oevers en beekherstel . Voor de renovatie van de Oude Slapersluis nabij Hongerige Wolf is recent € 360.000,- binnengehaald.

Bron: gic.nl.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide