Vis & water

Visplanner vernieuwd en verbeterd

13994
18 aug 2009

De laatste maanden is er hard gewerkt om de Visplanner in een nieuw en modern jasje te steken. Het gebruiksgemak heeft voorop gestaan bij deze make-over en dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling en toevoeging van diverse handige nieuwe tools en functies.

Dus ben je op zoek naar info over visstekken, viswateren, trailerhellingen en meer? Eerst even de Visplanner checken!

Om precies te zien wat er allemaal is veranderd, kun je het beste zelf snel even naar www.visplanner.nl surfen. Maar om je alvast een idee te geven, sommen we de belangrijkste vernieuwingen hier in het kort op:

  • Maar liefst 90% van alle wateren in de lijsten van viswateren (landelijk en federatief) is nu vermeld in de Visplanner. Door de naam van een bepaald viswater in te voeren, krijg je op de kaart te zien waar dit ligt. Klik het water aan en je ziet vervolgens of dit in de VISpas zit en wat de geldende voorwaarden zijn.
  • De interface is veel gebruiksvriendelijker geworden en biedt de mogelijkheid om op plaats, postcode of naam van een viswater te zoeken. Bovendien krijg je de locatie daarna niet alleen op kaart te zien, maar maken de satellietbeelden het mogelijk om vanuit luchtfotoperspectief de omgeving tot in detail te bekijken.
  • Hengelsportverenigingen kunnen nu inloggen op Visplanner en de informatie over visstekken up to date houden. Dankzij de kennis van de plaatselijke experts vind je allerlei bruikbare informatie – de voorkomende vissoorten, te gebruiken aassoorten en het beste seizoen – over het viswater wat je op het oog hebt.
  • Meer dan 600 trailerhellingen zijn toegevoegd aan de database van de Visplanner. Dit betreft zowel de openbare als de betaalde trailerhellingen – deze laatste zijn doorgaans gelegen in jachthavens.

In combinatie met de reeds bestaande voorzieningen – een overzicht van alle hengelsportwinkels incl. adressen voor zeeaas, charterschepen, forelvisvijvers en goede routeplanner om je weg te vinden naar deze locaties – is www.visplanner.nl nu nog completer, overzichtelijker en gebruiksvriendelijker geworden.

Houd Visplanner actueel

De Visplanner is natuurlijk nooit af: viswater en -stekken veranderen en aan het water worden voorzieningen aangelegd – bijvoorbeeld een nieuwe trailerhelling of steiger met voorzieningen voor invaliden – en soms ook verwijderd. We zijn daarom altijd op zoek naar informatie om de visplanner actueel te houden en maken daarbij graag gebruik van jullie kennis en informatie.

Dus heb je een nieuwe locatie gevonden die nog ontbreekt, een foto gemaakt van een locatie waarvan nog geen beeldmateriaal beschikbaar is of informatie over een visstek die interessant is voor andere sportvissers? Geef het aan ons door! Dit kan eenvoudig via de invulformulieren op www.visplanner.nl. Na beoordeling door onze medewerkers worden de ontvangen foto’s en informatie mogelijk bij de visstek geplaatst, indien gewenst onder vermelding van naam van de inzender.

Voorbeelden:


Overzicht van viswater, opgenomen in de Landelijke Lijst van Viswateren


Overzicht van viswater in de Kleine Lijst van Viswateren (hybride kaart)


Overzicht van trailerhellingen, met uitgebreide informatie


Ingezoomd op trailerhelling, via luchtfoto


Overzicht van forelvisvijvers, met uitgebreide informatie


Overzicht van hengelsportwinkels in jouw omgeving


Van elke lokatie (visstek, trailerhelling enz) kan kan een routebeschrijving opgevraagd worden op basis van adres of postcode

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide