Vis & water

Aanleg vispassage Genenberg

5393
21 sep 2009

Bron: Waterschap Dommel. Waterschap De Dommel start met de werkzaamheden voor het aanleggen van een vispassage ter hoogte van de Genenberg in Sint-Michielsgestel.

Vispassage Genenberg

Het waterschap wil ter hoogte van de Genenberg een vispassage in de Beeksche Waterloop realiseren. Ter hoogte van de te realiseren vispassage is nu een stuw gelegen. Deze stuw vormt een belemmering voor de vismigratie in de Beeksche Waterloop. Het is een barrière die niet past bij de aan de waterloop toegekende functie 'Waternatuur'.

Vispasseerbaar

De doelstelling van het project is het vispasseerbaar maken van de stuw in de benedenloop van de Beekse Waterloop, passend binnen de doelstellingen van de EVZ (ecologische verbindingszone) en EHS (ecologische hoofdstructuur).

Naar verwachting is het werk eind november 2009 gerealiseerd zodat komend voorjaar deze locatie geen barrière meer is voor de migrerende vissen.

-> Meer over dit project (dommel.nl)

Bron: Waterschap Dommel.

-> Meer over vismigratie

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide