Vis & water

Minister Verburg installeert Jan Heijkoop als voorzitter van het maatschappelijk convenant Noordzeevisserij

4893
01 okt 2009

Bron: Ministerie van LNV. Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft de voorzittershamer van het maatschappelijk convenant Noordzeevisserij overgedragen aan Jan Heijkoop.

Op 5 juni 2008 heeft de minister samen met vertegenwoordigers van de kottersector, WNF, Stichting De Noordzee en productschap Vis het maatschappelijk convenant Noordzeevisserij 'Duurzaam vissen' gesloten. Doel van het convenant is een duurzame en door de maatschappij gewaardeerde Noordzeevisserij (kottervisserij).

De partijen hebben gezamenlijke afspraken gemaakt over aanbod van duurzame vis (inclusief certificering), communicatie, onderwijs en scholing, aanpak van beschermde gebieden op de Noordzee en beheer van visbestanden.

In een bijeenkomst met alle convenantpartners zei Verburg dat sinds de totstandkoming van het convenant al veel goede dingen zijn gebeurd maar dat er nog veel uitdagingen liggen. Daarom is er volgens de minister een stevige voorzitter nodig die het proces bewaakt en ervoor zorgt dat de partijen intensief met elkaar blijven samenwerken. Zij is dan ook verheugd dat Jan Heijkoop dit op zich wil nemen. Heijkoop is waarnemend burgemeester van Oud-Alblas.

Bron: Ministerie van LNV.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide