Vis & water

Werkbezoek minister Gerda Verburg aan aalonderzoek bij de Universiteit Leiden

3990
26 okt 2009

Bron: minlnv.nl. Dinsdag 27 oktober bezoekt minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) het onderzoeksinstituut Cell-Observatory van de Universiteit Leiden.

De onderzoekers bekijken hoe de aal zich in gevangenschap kan voortplanten. Dit is van groot belang voor het kweken van paling. Op dit moment worden glasaaltjes gevangen in zee en in de viskweek grootgebracht. Het is tot nu toe niet mogelijk paling in gevangenschap te laten paaien. Er is weinig kennis over de voortplanting en groei. De onderzoekers presenteren de resultaten van hun onderzoek aan minister Verburg.

In Volendam begint binnenkort de eerste experimentele glasaalkwekerij waar met de kennis en ervaring van het onderzoek in Leiden en met hulp van het Innovatienetwerk van LNV de palingkweek verder wordt onderzocht en uitgeprobeerd.

Bron: Ministerie van Lanbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

-> Meer over de aalproblematiek in Nederland

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.