Vis & water

Fotoverslag: Visserijkundig onderzoek Goudse Hout

9649
12 nov 2009

Veel snoek en zeelt, weinig voorn en vrijwel geen kleine en middelgrote vis. Er kan gerust gesteld worden dat de Goudse Hout te maken heeft met een aalscholverprobleem.

Op verzoek van Sportvisserij Zuidwest Nederland en de Goudse Hengelaarsvereniging heeft Sportvisserij Nederland in samenwerking met beroepsvisser Kalkman een visserijkundig onderzoek uitgevoerd in de Goudse Hout in Gouda.

Tijdens het onderzoek kwamen mooie snoeken, grote zeelten en een groot aantal grote, oude brasems boven water. Opvallend was het zeer lage aantal kleine en middelgrote vis dat werd gevangen, hetgeen duidt op een aalscholverprobleem op het water. Daarnaast viel op dat zich op de bodem een fikse baggerlaag bevond.

Op basis van het onderzoek zal Sportvisserij Nederland een adviesrapport opstellen, dat naar verwachting half januari af is.

-> Klik hier voor het fotoverslag van het onderzoek.

-> Klik hier voor meer informatie over de aalscholverproblematiek

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide