Vis & water

Viswater Ede wordt breed toegankelijk

10452
01 feb 2010

EDE - Sportvissers die hun geluk in Ede willen beproeven, hoeven daarvoor niet meer persé lid te worden van één van de plaatselijke hengelsportverenigingen.

Vanaf begin dit jaar mag elke sportvisser die lid is van een hengelsportvereniging van Sportvisserij NoordWest Nederland of federatie Gooi en Eemland en omgeving in Ede een hengeltje uitgooien. Behalve in de Van Steenbergenvijver, die houdt de Edese hengelsportverenigingen nog even voor de eigen leden.

Sportvisserij Nederland en de aangesloten federaties streven naar één VISpas voor al het Nederlandse viswater. Reislustige sportvissers hoeven dan niet van meerdere verenigingen lid te worden om overal te kunnen vissen. Dat scheelt geld, maar vooral veel uitzoekwerk. Op dit moment kunnen sportvissers een gewone vispas of een kleine vispas kopen. De gewone vispas is voor actieve sportvissers bedoeld, en de kleine vispas voor de hengelsporter die af en toe wil vissen.

Uitwisseling

Visrechten liggen meestal bij de lokale hengelsportvereniging. In ruil voor die rechten spant de vereniging zich in voor gezond water met een goede visstand en goede vismogelijkheden. De meeste verenigingen onderschrijven het streven naar één VISpas en delen hun visrechten met sportvissers uit de rest van Nederland. Zo komen we stap voor stap tot een duidelijk en eenvoudig systeem van visdocumenten. Overleg tussen de verenigingen uit Ede en de gemeente heeft er nu toe geleid dat ook de Edese stadswateren mee gaan doen in de uitwisseling.

Bron: Veenendaalse Krant

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide