Vis & water

Vervolg visserijkundig onderzoek in Bodegraven

8560
04 mrt 2010

Bodegraven - Sportvisserij Nederland onderzoekt op donderdag 4 maart het viswater langs de Kleienburg, Wielewaal en Roerdomp te Bodegraven.

Dit onderzoek is het vervolg op het onderzoek van afgelopen december wat is afgebroken door de invallende vorst. De landelijke belangenorganisatie doet dat op verzoek van de Bodegravense Hengelsport Vereniging.

Doel is om een beeld te krijgen van de aanwezige vispopulatie en hoe deze zich verhoudt tot het betreffende water. Er wordt gekeken naar de aanwezige soorten, de conditie van de vis en of alle jaarklassen aanwezig zijn.

Na het verwerken van alle vangstgegevens krijgt de hengelsportvereniging een uitgebreid rapport met een advies hoe de visstand de komende jaren het beste wordt beheerd en welke maatregelen daarvoor moeten worden genomen.

Het onderzoek start om 09.00 uur en geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken.

Om 10.00 uur en 13.30 uur zullen leerlingen van Groep 7 en 8 van de Goede Herderschool uit Bodegraven aanwezig zijn om het visserijkundig onderzoek bij te wonen.

Bron: RTV Bodegraven

-> Meer visserijkundige onderzoeken

-> Meer over vislessen voor schoolklassen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.