Vis & water

AID onderzoekt mogelijke visfraude

4592
29 mrt 2010

Onder leiding van het Functioneel Parket heeft het Dienstonderdeel Opsporing van de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit op zaterdag 27 maart doorzoekingen gedaan op tien locaties in IJmuiden en Katwijk.

Aanleiding is een strafrechtelijk onderzoek naar het frauderen bij het aan land brengen van vis.

Om de visstand op peil te houden, geldt voor iedere visser een visquotum. Dit quotum kan per visser en vissoort verschillen. Is een quotum opgebruikt, dan mag die vis niet meer aangevoerd worden. Het vermoeden bestaat dat Noordzeevissers niet alle vis vermelden op hun vangstopgaveformulier, waardoor het quotum ontdoken wordt.

De AID onderzoekt het aantal betrokken vissers en het aantal kilo ontdoken vis. De FIOD doet in samenwerking met de douane onderzoek of er ook nog vissers betrokken zijn bij sigarettensmokkel.

De doorzoekingen werden onder andere verricht in woningen, kotters en bedrijven. Er werden onder andere administratie, computers en honderd sloffen sigaretten in beslag genomen.

Bron: AID

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.