Vis & water

Grote brasems favoriet bij leerlingen van Opweg

9021
30 jun 2010

Dinsdag 29 juni, een hete dag, maar voor basisschool Opweg uit Vorstenbosch een heerlijk dagje aan de waterkant. Voor hen geen straf daar de warmte te trotseren.

Foto: warm weer, verkoelende waterkant. Groep 7 vam Basisschool Op Weg uit Vorstenbosch hoefde niet de klas in, maar was te gast bij hengelsportvereniging Vorstenbosch aan de ringsloot van het waterschap bij de rioolwaterzuivering in Dinther. Foto waterschap Aa en Maas.

Voor de derde keer kwamen de leerlingen hun visgeluk beproeven. Turend naar het water werden dobbers in de gaten gehouden. Vaak hadden ze beet. Brasems en voorntjes werden volop gevangen en even later weer teruggegooid in het water.


Tussendoor werden kleine groepjes rondgeleid over de zuivering door rondleiders van het waterschap. De boodschap was de kinderen te laten zien hoe er van vies rioolwater uiteindelijk weer schoon water in de sloot terecht kwam. Gezond en zuurstofrijk water, een genot voor vissen en planten die daar leven.

“Het is wel leuk om te vissen en zeker als het lekker weer is. Je hoeft tenminste niet naar school”, zeggen Ilse en Eliska. Terwijl zij rustig voor zich uitkijken legt Lisan stoer uit hoe je de haak uit de bek van de vis haalt en hem dan voorzichtig in de emmer doet. Aas aan de haak doen vindt ze minder leuk.

Na de lunch is het wel erg warm aan de waterkant en wordt het toch tijd ‘helaas’ weer terug te gaan naar school. De emmers worden weer geleegd in het water en de vissen zwemmen er snel vandoor. Jo Voets van de hengelsportvereniging verzamelt de hengels en hoopt ook volgend jaar weer schooljeugd enthousiast te maken voor de hengelsport.

Bron: Waterschap Aa en Maas

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.