Vis & water

GroenLinks wil maatregelen tegen vissterfte

7052
15 jul 2010

DEVENTER - De fractie van GroenLinks wil dat het college van B en W maatregelen neemt zodat in de toekomst massale vissterfte kan worden voorkomen.

Gisteren werd bekend dat er 400 vissen zijn doodgegaan in de vijver van het Radboudplantsoen. De oorzaak is volgens Waterschap Groot Salland de hoge temperaturen met als gevolg een sterke afname van het zuurstofgehalte. De fractie wil nu via schriftelijke vragen aan het college van B en W weten of er mogelijkheden zijn voor deze vijver om de sterfte in de toekomst te voorkomen.

Daarbij denkt de fractie zelf aan bijvoorbeeld het uitdiepen van vijver, aanpassing van begroeiingof een fontein om de watercirculatie te bevorderen. De fractie wil ook graag weten of vissen in andere vijvers en wateren zoals de Buitengracht en het Rijsterborgherpark gevaar lopen. Mocht dat zo zijn dan wil GroenLinks dat het college snel maatregelen neemt, bijvoorbeeld door het versneld uitbaggeren van de Buitengracht.

Daarnaast maakt GroenLinks zich zorgen over de riooloverstort dat volgens het Waterschap verband heeft met de vissterfte. GroenLinks wil nu weten of er een alternatief is voor de riooloverstort.

Bron: De Stentor

-> Meer over de landelijke massale vissterfte

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.