Vis & water

Sjors Milder Wereldkampioen Junioren U22

8108
25 jul 2010

Sjors Milder uit Brunssum is de nieuwe wereldkampioen zoetwatervissen in de categorie junioren tot 22 jaar. In het Italiaanse Mantova was hij in het individuele klassement alle andere vissers uit de negentien deelnemende landen de baas. Met zijn team eindigde Milder als vijfde in de einduitslag.

De negentienjarige Milder uit het Limburgse Brunssum viste over de twee wedstrijddagen in het weekend van 24 en 25 juli de beste uitslag en kroonde zich daarmee tot de nieuwe wereldkampioen.

Na een tiende plaats in het individuele klassement op dag één, wist hij dankzij een klinkende zege in zijn sector op dag twee de concurrentie achter zich te laten. Zo gaf hij de vissers van onder meer titelfavorieten als Engeland, Frankrijk en Servië het nakijken.

Het sterk vissende Nederlandse team in de leeftijdscategorie tot 22 jaar kon de vierde plaats in het algemeen klassement op zaterdag helaas niet omzetten in een podiumplek.
Na de tweede wedstrijddag eindigde de Nederlandse Beloftenploeg op de vijfde plaats in een deelnemersveld van negentien landen.


De Nederlandse juniorenploeg tot 18 jaar die in Mantova ook een WK viste, eindigde als dertiende van de zeventien deelnemende landen.

>> Ploeg U18


Na de knappe bronzen plak van de senioren op het WK zoetwatervissen in Spanje eind juni en de overwinning bij de vierlandenwedstrijd junioren begin juli in Luxemburg, doet de Nederlandse wedstrijdvisserij met dit klinkende resultaat opnieuw van zich spreken. Ook bij de jeugd scharen de Oranje vissers zich dus bij de wereldtop. Daarmee heeft de Nederlandse wedstrijdvisserij met recht een gouden toekomst voor zich liggen.

Uitslag U18 - 1e dag
Uitslag U18 - totaal

Uitslag U22 - 1e dag
Uitslag U22 - totaal

Een uitgebreid verslag volgt  z.s.m. via deze site en het VISblad.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.