Vis & water

Aanmelden voor visserijkundige onderzoeken

6562
28 jul 2010

Alle rapportages van het afgelopen voorjaar zijn afgerond, zodat de medewerkers van de afdeling Advisering nu van hun welverdiende vakantie genieten. Voor het najaar staan alweer nieuwe visserijkundige onderzoeken gepland in onder meer Groningen, Geestmerambacht, Deventer, Hardenberg, Tilburg en enkele plaatsen in Limburg.

Hengelsportverenigingen die dit jaar ook een onderzoek willen laten uitvoeren door Sportvisserij Nederland, moeten zich zo snel mogelijk aanmelden want vol is vol!

Ieder jaar voert Sportvisserij Nederland tientallen visserijkundige onderzoeken uit voor aangesloten verenigingen. Hierbij wordt zowel de visstand als het viswater onderzocht. Naar aanleiding van het onderzoek brengt Sportvisserij Nederland een advies uit aan de vereniging. Voor dit najaar is er op de agenda van de afdeling Advisering nog wel plaats voor nieuwe onderzoeken, maar verenigingen dienen zich hiervoor wel zo snel mogelijk aan te melden. De ruimte op kalender is beperkt, zodat het mogelijk is dat een aanvraag pas in het voorjaar 2011 wordt uitgevoerd.

Aanleiding voor een onderzoek kunnen berichten van sportvissers zijn dat er iets mis is met de visstand. Zij merken het meestal als eerste dat er bijvoorbeeld minder wordt gevangen, de gevangen vissen zijn kleiner dan vroeger of sommige soorten helemaal niet meer worden gevangen. Bij dergelijke problemen met het viswater en de visstand kan een hengelsportvereniging een beroep doen op Sportvisserij Nederland. Zij geeft voorlichting en advies op grond van gegevens die de visstandbeheerder vaak zelf kan verzamelen.Blijken de problemen niet direct te kunnen worden opgelost, dan kan de visstandbeheerder ook voor een onderzoek van de visstand en het viswater terecht bij Sportvisserij Nederland. Afhankelijk van de vraag of het probleem kan Sportvisserij Nederland de vereniging een kort advies geven. Bijvoorbeeld over de inrichting van het water of het uitzetten van vis.


 

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.