Vis & water

Nederland achtste op eerste dag EK zoet

4137
04 sep 2010

Nederland is op de eerste dag van het EK zoetwatervissen in Portugal teleurstellend als achtste geëindigd. De Oranje equipe heeft met een score van 42 punten naar alle waarschijnlijkheid het uitzicht op mogelijk eremetaal verloren.

“Deze uitslag is dramatisch. Zonder twijfel het slechtste resultaat sinds lange tijd”, zegt bondscoach Jan van Schendel na afloop van de eerste wedstrijddag. “Ik weet nog niet goed wat ik er verder van moet zeggen, maar mijn eerste conclusie is dat we simpelweg te weinig grote vis hebben gevangen. We vingen genoeg vissen, maar de zogenaamde bonusvissen ontbraken.”

Met dit euvel hadden overigens niet alleen de Nederlanders te kampen. Van Schendel: “Er is over de hele linie slecht gevangen. Vangstgewichten van één tot anderhalve kilo waren de regel. Ving je twee kilo vis, dan had je al een positieve uitschieter te pakken.” Daarbij viel het op dat er verrassend veel met de vaste stok werd gevangen – voornamelijk barbeeltjes en kleine boga's – terwijl vooraf de matchhengel een belangrijke rol werd toegedicht.

“Vanavond gaan we deze eerste dag nog eens goed analyseren met de ploeg en de andere coaches. Daarbij zie ik wel mogelijkheden voor een betere uitslag op dag twee, maar als je eerlijk bent moet je toegeven dat de medailles uit zicht zijn geraakt.” Engeland gaat na dag één aan de leiding. Thuisland Portugal staat tweede in het tussenklassement, Italië eindigde als derde.

Individuele sectorresultaten:

- John Savelkoul: 5
- Peter Post: 5
- Dieter Friederichs: 10
- Stefan Altena: 11
- Arjan Klop: 11

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.