Vis & water

Elfde plaats voor Nederland op EK zoet

4302
05 sep 2010

Ook op de tweede dag van het EK zoetwatervissen in Coruche konden de Nederlanders geen potten breken. Na een ‘hele slechte beurt’ is Nederland teleurstellend als elfde geëindigd. Thuisland Portugal is de nieuwe Europees kampioen. Alan Scotthorne (Engeland) werd winnaar van het individueel klassement.

“Het was heel slecht.” Bondscoach Jan van Schendel kan er na de tweede wedstrijddag aan de Rio Sorraia kort over zijn. “De hele ploeg, vrijwel niemand uitgezonderd, heeft een slecht resultaat behaald. Dit is echt ongekend en met afstand de slechtste prestatie van de laatste jaren. Ik heb er op dit moment geen woorden voor.”

De aanpassingen die na de eveneens niet bijster goed verlopen eerste wedstrijddag werden aangebracht in tactiek en techniek, hebben dus niet mogen baten. “Ik sta nu na afloop van de wedstrijd bij andere landen te kijken hoe die het hebben aangepakt. Zo kunnen we hierna beter analyseren wat we precies verkeerd hebben gedaan. Want het is gebleken dat we nog te weinig kaas hebben gegeten van de vis- en voermanieren die je hier moet inzetten. Die zijn zo specifiek, bijvoorbeeld met de telkens van richting veranderende wind en verschillende matchtechnieken, daar komen wij nog tekort.”

Op dag twee van het EK werd er meer vis gevangen dan op de eerste wedstrijddag, maar dus niet door de Nederlandse ploeg. Van Schendel: “Waar dat precies aan ligt, kan ik zo kort na het toernooi nog niet aangeven. Ik heb wel een vermoeden, maar daar moeten we het met de technische staf en de ploeg eerst eens goed over hebben.” Van de wedstrijd kan de bondscoach ook geen eenduidig beeld schetsen. “Op de ene plek werd met de vaste stok gevangen, op de andere met de matchhengel. Hier was het harder, daar barbeel. Alles bij elkaar was het voor ons een lastig en teleurstellend EK.”

Individuele sectorresultaten:

- Arjan Klop: 10
- Luc de Werd: 10
- Peter Post: 12
- Dieter Friederichs: 13
- John Savelkoul: 14

Einduitslag EK zoet:

1. Portugal
2. Engeland
3. Italië
11. Nederland
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.