Vis & water

Duik de Noordzee schoon wint AD Natuurprijs (video)

7068
17 sep 2010

Het project Duik de Noordzee schoon heeft de Paul Fentener van Vlissingen AD Natuurprijs gewonnen. Hiermee hebben ze meteen een geldbedrag van 25.000 euro verdiend.

Foto: (vlnr) Tanetta en Alicia Fentener van Vlissingen met prijswinnaars Klaudie Bartelink en Ben Stiefelhagen

Het project, dat sinds dit jaar door Sportvisserij Nederland wordt gesponsord en ondersteund, heeft als doel het schoonmaken van de wrakken in de Noordzee. Daarbij worden ze ontdaan van onder meer netten van beroepsvissers en sportvismateriaal.

De duikers van het winnende project bevrijden krabben en andere dieren, die op de zeebodem vast zijn komen te zitten in op scheepswrakken achtergebleven vislijnen en netten. Volgens juryvoorzitter Ed Nijpels is het project een toonbeeld van hoe individuele inzet kan leiden tot zichtbare verbetering in de natuur van Nederland.


Een Noordzeekrab wordt ontdaan van netten.

Voor veel mensen vormt het project een belangrijke 'eye opener' van wat zich onder de waterpsiegel afspeelt.

Ben Stiefelhagen, met Klaudie Bartelink de drijvende kracht achter het winnende project, was blij verrast. ,,Ik had het echt niet verwacht, maar ben enorm blij. Dit betekent dat we nog veel meer kunnen gaan doen.''

Publieksprijs

Duik de Noordzee schoon won bovendien ook de publieksprijs. Deze werd uitgereikt door directeur/uitgever Eric-Paul Dijkhuizen van AD Nieuwsmedia op het kasteel Lunenburg, waar de naamgever van de prijs bij leven woonde, in het bijzijn van zijn dochters Tanetta en Alicia.

De afgelopen vijf jaar is in het kader van de prijs een kwart miljoen euro naar natuurprojecten in Nederland gegaan. De Paul Fentener van Vlissingen AD Natuurprijs werd gisteravond voor het laatst uitgereikt.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide