Vis & water

Bleker denkt aan vangstverbod 'dioxinepaling'

7196
26 nov 2010

DEN HAAG - Als blijkt dat na 1 december toch weer zogenoemde dioxinepaling wordt verkocht, wil staatssecretaris Henk Bleker (Visserij) zo snel mogelijk een vangstverbod instellen. Dat hield Bleker donderdag de Tweede Kamer voor.

Een Kamermeerderheid drong onlangs wederom aan op een verbod op het vissen van paling in de vervuilde rivieren en de Biesbosch.

Ondanks ophef over de met dioxine vervuilde paling zouden vissers na 1 december, als de periode eindigt dat er niet op de met uitsterven bedreigde paling mag worden gevist, toch weer gewoon willen uitvaren. En ze varen niet voor de sport uit, aldus Stientje van Veldhoven (D66). Te veel dioxine kan kanker veroorzaken.

Bleker hoopt dat de sector zijn verantwoordelijkheid neemt, maar indien nodig denkt hij al per 1 maart een visverbod te kunnen instellen. De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) scherpt sowieso de controles op deze palingvissers aan.

Bron: Nu.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.