Vis & water

Vissoorten App in aantocht!

8960
12 jan 2011

Sportvisserij Nederland heeft deze week aan The Mobile Company opdracht gegeven om een Vissoorten App te bouwen. De App, een applicatie voor op je mobiele telefoon, is gebaseerd op de welbekende zoetwater- en zeevissengidsen van Nederland.

Met de App, die in eerste instantie alleen wordt ontwikkeld voor iPhones en Android-toestellen, heb je straks met je mobiele telefoon toegang tot een uitgebreid overzicht van Nederlandse vissoorten. Je vindt er niet alleen bijvoorbeeld foto's, uitgebreide informatie en video's van de vissen, maar je kunt straks ook eenvoudig een gevangen vis aan de waterkant 'determineren'. Oftewel: meteen op je mobiele telefoon checken welke vis je voor je ziet op basis van bepaalde kenmerken.

 

Sinds enkele jaren bestaan de vissengidsen al in gedrukte vorm. Deze vinden nog steeds grondig aftrek in de webwinkel door sportvissers, duikers, biologen en andere geïnteresseerden. Daarnaast is er in juni 2008 een online versie van de vissengidsen met determinatiemodule gelanceerd op de website.

Met de app wil Sportvisserij Nederland sportvissers en andere geïnteresseerden van een extra service voorzien via een nieuw medium, ideaal voor aan de waterkant. De Vissoorten App wordt in samenwerking met The Mobile Company ontwikkeld en zal naar verwachting eind maart/ begin april gelanceerd worden.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.