Vis & water

Zuiderhoofd wordt opgeknapt (video)

7175
31 jan 2011

De gemeente Veere, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Sportvisserij Zuidwest Nederland, Sportvisserij Nederland en waterschap Scheldestromen financieren gezamenlijk de vernieuwing van het Zuiderhoofd.

Waterschap Scheldestromen is gestart met het herstellen van paalhoofd/plankier Zuiderhoofd Westkapelle. Dijkgraaf Poppelaars, gedeputeerde Van Beveren en wethouder Melse verwijderden donderdag de eerste plank van het plankier. Hiermee gaven zij het startsein voor het opknappen van het cultuurhistorische Zuiderhoofd.

Voordat projectbureau Zeeweringen (PBZ) aan het werk gaat in Westkapelle, wordt het plankier verwijderd. Na de werkzaamheden aan de dijk start het waterschap met het opknappen van het Zuiderhoofd. Het plankier wordt volledig vernieuwd en enkele palen worden vervangen. Voor de bouwvak moet de restauratie, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van de originele materialen, klaar zijn. Dan wordt het Zuiderhoofd weer opengesteld voor het publiek en sportvissers.

Een deel van de kosten wordt gedekt door een subsidie die het waterschap via de provincie Zeeland heeft ontvangen op grond van het Europees Plattelandsontwikkelingsprogramma 2007-2013 (POP2). De kosten bedragen ongeveer 450.000 euro.

Bron: Maximaal.nl (met video)

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide