Vis & water

Studenten willen blauwvintonijn redden (video)

6168
17 feb 2011

(Belga) Twee reclamestudenten van de Antwerpse hogeschool Sint Lucas hebben een animatiefilm gemaakt over de blauwvintonijn, die dreigt uit te sterven door overbevissing. Dat melden de twee woensdag in een persbericht.

In het filmpje, ook te bekijken via www.howtosavethebluefin.com, leggen ze de problematiek uit in minder dan 5 minuten.

Het filmpje maakt deel uit van het afstudeerproject van de studenten. "Onze onderzoeksvraag luidt: kunnen twee studenten de blauwvintonijn redden?", legt student Michael Dilissen uit. "Dit project gaat verder dan de school; we willen echt dat zo veel mogelijk mensen het filmpje te zien krijgen."

 

Informatie over het probleem vonden ze bij wetenschappers, organisaties en in tijdschriften. De studenten vragen op hun website geld of materiaal te doneren om hun strijd tegen de illegale vangst te steunen. "We onderhouden contacten met organisaties om de verzamelde middelen te gebruiken", zegt Dilissen daarover.

Milieuorganisaties Greenpeace en WWF voeren al jaren strijd voor de redding van de blauwvintonijn. De vis is erg populair in Japan, waar hij in sushi terechtkomt. "Probleem is dat de vissen gevangen worden voor ze zich kunnen voortplanten, en bovendien worden ze gevangen als ze in een school zwemmen", zegt Saskia Richartz van Greenpeace. "Ondanks verscherpte controles blijft illegale visvangst een probleem." Ze merkt op dat alleen een verbod om op de blauwvintonijn te vissen, de soort nog kan redden.

Bron: knack.be

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.