Vis & water

Visserijkundig onderzoek Bergschenhoek

8182
08 mrt 2011

Op verzoek van Sportvisserij Zuidwest Nederland, zal Sportvisserij Nederland op donderdag 10 maart 2011 een onderzoek naar de visstand van het ‘Lage Bergse Bos’ te Bergschenhoek uitvoeren.

Met de resultaten van het onderzoek hoopt de hengelsportfederatie een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in Visplas. Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen, welke lengteklassen aanwezig zijn en of de vis in een goede conditie is. Het rapport moet onder andere een advies geven over de maatregelen die genomen moeten om vissterfte in de winter te voorkomen eventueel uit te zetten vissoorten en hoeveelheden.

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. En sportvissers zijn natuurlijk benieuwd of ‘de gigant die altijd weet te ontsnappen’ er misschien ook bij zit.

Het onderzoek start om 09:30 uur en geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken bij het recreatiegebied het Lage Bergse Bos (Rottebaandreef).

Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 700 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op binnenwater.

-> Meer visserijkundig onderzoek

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.