Vis & water

Kijktip: Labyrint over Herrie & Zeedieren (29 maart 21:20 uur Ned. 2)

5069
25 mrt 2011

Labyrint (VPRO.NTR) 29 maart 21:20 uur Ned. 2: "Herrie". Zeedieren kunnen last hebben van lawaai dat door mensen veroorzaakt wordt, terwijl mensen last kunnen hebben van geluid dat helemaal niet bestaat. Labyrint gaat deze week over herrie.

Onder water heerst stilte. Maar niets is minder waar omdat geluid zich door het water gemakkelijker voortbeweegt dan door de lucht. Wij produceren op zee steeds meer lawaai: we baggeren vaargeulen uit, onze scheepsmotoren maken herrie en we bouwen windmolenparken. Die zetten we maar liever in zee, want dan hebben wij er geen last van.

Maar voor vissen en andere bewoners van de Noordzee is het misschien een oorverdovend probleem. Er zijn sterke aanwijzingen dat de onderwaterherrie invloed heeft op het gedrag van vissen en zeezoogdieren. Kunnen we er wel ongestoord mee door gaan?

Kijk voor het antwoord op deze vraag op 29 maart naar het programma Labyrint, om 21:20 op Ned 2.

Meer informatiebronnen:

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.