Vis & water

Infoavonden visstandbeheer: inspirerend en leerzaam

6221
15 apr 2011

In maart zijn in totaal 10 informatieavonden visstandbeheer georganiseerd door Sportvisserij Nederland en de verschillende federaties. Alle betrokkenen hebben deze avonden als zeer inspirerend en leerzaam ervaren.

Tijdens de informatieavonden hebben medewerkers van Sportvisserij Nederland en de federaties met ruim 300 visstandbeheerders van hengelsportverenigingen van gedachten gewisseld over de stand van zaken in het visstandbeheer. Er is de laatste jaren veel verbeterd in het visstandbeheer, maar er zijn ook bedreigingen bijgekomen.

Er is uitgebreid gesproken over de ontwikkelingen op het gebied van waterkwaliteit, samenwerking met de waterschappen, de Europese Kaderrichtlijn Water, aalschoverproblemen, de opkomst van exoten, de soms explosieve toename van waterplanten en nog veel meer - soms landelijke en soms lokale - ontwikkelingen.

Klik hier voor de presentaties van medewerkers van Sportvisserij Nederland en van de federaties, die op deze avonden zijn gehouden en de meest gestelde vragen en hun antwoord. De meest gestelde vragen hadden betrekking op de volgende thema's:

  1. Aalscholverproblematiek
  2. Uitzettingen van kruiskarper als compensatie
  3. Overmatige waterplantengroei

Over deze drie thema's worden op korte termijn infobladen gemaakt, die via de verenigingsservice kunnen worden gedownload. Deze infobladen zullen o.a. in de digitale nieuwsbrief worden aangekondigd.

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide