Vis & water

Slechts 1 tot 3,5% paling 'schoon'

8571
03 nov 2011

Staatssecretaris Bleker van het Ministerie van EL&I heeft de Tweede Kamer geinformeerd over de uitkomsten van het onderzoek naar het percentage schone aal in de vangst in de met dioxine verontreinigde gebieden.

De conclusie van het onderzoek is dat slechts een beperkt percentage paling schoon is, dat wil zeggen een dioxinegehalte bevat lager dan de voedselveiligheidsnorm. Het percentage schone aal varieert tussen de 1,3 % en 3,5 %. Het onderzoek is uitgevoerd door IMARES/RIKILT, eind december worden de resultaten van het onderzoek naar het percentage schone wolhandkrab verwacht.

De uitkomst van het onderzoek wordt gebruikt om de hoogte van de tegemoetkoming aan beroepsvissers in de inkomstenderving voor schone paling en wolhandkrab vast te stellen. Wanneer het rapport over het percentage schone wolhandkrab gereed is zal het Ministerie van EL&I een definitief besluit nemen over de wijze waarop de getroffen vissers tegemoet zal worden gekomen.

De brief van de staatssecretaris kunt u hier (pdf) vinden. Het rapport kunt u hier (pdf) vinden.

Bron: rijksoverheid.nl

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.