Vis & water

Visserijkundig Onderzoek in Eindhoven en Roosendaal

5768
07 nov 2011

Komende week wordt er door Sportvisserij Nederland in Eindhoven en Roosendaal een Visserijkundig Onderzoek uitgevoerd. Het eerste onderzoek wordt uitgevoerd op verzoek van de Beheerseenheid Eindhoven op woensdag 9 november 2011 naar de visstand van ‘de Boemerang’ te Eindhoven. Het tweede onderzoek vindt plaats op donderdag 10 november 2011 op verzoek van Hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis uit de gemeente Roosendaal naar de visstand van de ‘Bijvijver de Stok’ te Roosendaal.

Met de resultaten van het onderzoek hoopt de hengelsportvereniging een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de Boemerang de Eindhoven en de Bijvijver de Stok te Roosendaal. Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen, welke lengteklassen aanwezig zijn en of de vis in een goede conditie is.

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. Daarbij zijn sportvissers natuurlijk benieuwd of ‘de gigant die altijd weet te ontsnappen’ er misschien ook bij zit. De pers is ook van harte welkom om vanaf de oevers van het viswater verslag te doen van het visserijkundig onderzoek.

Het onderzoek te Eindhoven op woensdag 9 november start om 09.30 uur in het park aan de Planetenlaan, gelegen te Eindhoven.

Het onderzoek te Roosendaal op donderdag 10 november start  om 09.30 uur aan De Stok, gelegen te Roosendaal.

In totaal telt Nederland ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 700 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op binnenwater.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.