Vis & water

Visserijkundig Onderzoek de Zuiveringsplas Waddinxveen

5673
14 nov 2011

Op verzoek van Hengelsportvereniging Waddinxveen uit de gemeente Waddinxveen, zal Sportvisserij Nederland op donderdag 17 november 2011 een onderzoek naar de visstand van ‘de Zuiveringsplas’ te Waddinxveen uitvoeren.

Met de resultaten van het onderzoek hoopt de hengelsportvereniging een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de Zuiveringsplas. Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen, welke lengteklassen aanwezig zijn en of de vis in een goede conditie is.

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. Daarbij zijn sportvissers natuurlijk benieuwd of ‘de gigant die altijd weet te ontsnappen’ er misschien ook bij zit. Van circa 10:00 tot 12:00 uur komt er een groep leerlingen van de Sportvis Academie Gorinchem in het kader van hun studie naar dit Visserijkundig Onderzoek.
De pers is ook van harte welkom om vanaf de oevers van het viswater verslag te doen van het visserijkundig onderzoek. Dit start om 09.30 uur aan het eind van de Vondellaan te Waddinxveen.

HSV Waddinxveen telt ruim 1050 leden die regelmatig een hengel uitwerpen in hun geliefde viswater. In totaal telt Nederland ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 700 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op binnenwater.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.