Vis & water

Visserijkundig Onderzoek in Grote Gracht te Bredevoort (video)

5953
25 nov 2011

Op verzoek van Hengelsportvereniging De Slinge uit de gemeente Aalten, zal Sportvisserij Nederland op dinsdag 29 november 2011 een onderzoek naar de visstand van ‘de Grote Gracht’ te Bredevoort uitvoeren.

-> Check hier een fragment in het nieuws van Omroep Gelderland. Het item begint na 13:21.

Naar aanleiding van een vissterfte afgelopen winter, wil de vereniging weten hoeveel vis er in de Grote Gracht zit en wat er met de baggerlaag moet gebeuren.

Er wordt gekeken welke vissoorten in het water voorkomen, welke lengteklassen aanwezig zijn en of de vis in een goede conditie is. De resultaten van de visstandbemonstering zullen worden gebruikt om een advies over de inrichting, waterhuishouding of visstand te geven. Hieronder valt ook een advies om eventueel vissoorten uit te zetten en de bijbehorende hoeveelheden.

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. Daarbij zijn sportvissers natuurlijk benieuwd of ‘de gigant die altijd weet te ontsnappen’ er misschien ook bij zit. De pers is ook van harte welkom om vanaf de oevers van het viswater verslag te doen van het visserijkundig onderzoek. Dit start om 09.30 uur aan de Bolwerkweg, gelegen te Bredevoort.

De HSV De Slinge telt ca. 650 leden die regelmatig een hengel uitwerpen in hun geliefde viswater. In totaal telt Nederland ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 700 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op binnenwater.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.