Vis & water

Vissers halen wetering bij Raalte leeg

7734
28 nov 2011

Sportvisserij Oost Nederland haalt maandag alle vis uit de Hondemotswetering bij Raalte, over een gebied van 2,6 kilometer . Deze maatregel wordt genomen omdat de rioolwaterzuiveringsinstallatie nog steeds niet goed werkt na de giflozing van insecticiden vorige week.

Het waterschap Groot Salland verwacht veel vissterfte als er door regen ongezuiverd rioolwater in de wetering zal stromen. De bacteriën die voor zuivering moeten zorgen, zijn aangetast door de chemische stof. De geloosde insecticiden waren afkomstig van het bedrijf Beaphar, dat vlooienbanden voor dieren maakt.

Het bedrijf heeft afgelopen week op last van de gemeente Raalte de hele riolering nog eens laten reinigen, maar de rioolwaterzuiveringsinstallatie werkt nog steeds niet goed, volgens beheerder Waterschap Groot Salland.

Onder toezicht van de stichting Visserijkundigonderzoek Oost Nederland gaan vissers van Sportvisserij Oost Nederland aan de slag.

De gevangen vis wordt in bakken naar onder andere het Overijssels Kanaal overgebracht.

Bron: RTV Oost

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.