Vis & water

Herintroductie van de Elft ontvangt ‘Best of the Best‘ award

7529
30 mei 2012

Vorige week vond in EU-stad Brussel de Groene Week plaats, met als thema: ‘Every Drop Counts – The Water Challenge’. En inderdaad, in een bloedhete congreszaal (zonder airco) vielen heel wat druppels zweet en verdampten tranen tijdens de uitreiking van de ‘best of the best awards’ van LIFE Nature Projects 2011.

Deze prijs was voor onderzoekers Dr. Andreas Scharbert en Dr. Heiner Klinger en anderen aanwezigen van LANUV, Hessische Ministerie voor Milieu en het Franse IRSTEA de kroon op het werk. Achter herintroductie van de elft schuilt een uniek, sterk en degelijk Duits/Frans kweekprogramma, en natuurlijk mensen met een passie voor vis.

Sportvisserij Nederland levert een bijdrage aan dit werk. De kweek en uitzettingen van deze unieke vissoort zijn belangrijk voor behoud van biodiversiteit in onze grote rivieren, en dus ook voor de toekomst van de sportvisserij. Evenals de zalm kwam de elft massaal voor in het stroomgebied van de Nederlandse en Duitse Rijn en de Noordzee.

De vis stierf uit in de 20e eeuw - door watervervuiling, overbevissing en achteruitgang van paai- en opgroeigebied in de rivieren. Door het innovatieve Maifishproject bevinden de eerste jonge Mei-visjes zich nu op de Noordzee. In 2013 worden zij voor het eerst weer verwacht op de terugweg naar de Rijn!

Meer informatie is verkrijgbaar via Sportvisserij Nederland (030-6058400) en via de website van het kweekprogramma.
Het Duitse persbericht vind je hier (pdf)

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.