Vis & water

Bleker: 'Nog dit jaar visserijwetswijziging'

10800
15 jun 2012

Volgens demissionair Staatssecretaris Henk Bleker (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) vindt de vertraagde doorvoering van de Visserijwetswijzing nog dit jaar plaats.

Het reeds tweemaal (in maart en mei 2012) uitgestelde moment van inwerkingtreding zou volgens de laatste berichten in september dan toch doorgang vinden.

In het interview met Henk Bleker in de op 12 mei verschenen Telegraaf sportvisspecial, valt te lezen dat er nu gemikt
wordt op september 2012. “Bedoeling is dat de veranderingen in de spelregels nog dit jaar (september) in werking gaan treden”, aldus Bleker, die in het betreffende interview tevens aangeeft zorgvuldig te werk te willen gaan in overleg met alle betrokken partijen.

Verruiming mogelijkheden

De verruiming van de mogelijkheden voor de sportvisser – o.a. afschaffing van de gesloten tijd voor de worm, verruiming nachtvismogelijkheden en gericht vissen op de meerval – laat dus nog even op zich wachten. Toch is Menno Knip, voorzitter van Sportvisserij Nederland, verheugd met de uitspraak van Henk Bleker.

Knip: “Naast verruiming van de sportvismogelijkheden, zal de wetswijziging ook leiden tot extra bescherming van kwetsbare vissoorten, vereenvoudiging van regelgeving en administratieve lastenverlichting. Ik ben dan ook positief gestemd over de ingangsdatum van september.”

Zodra er meer nieuws te melden is, lees je dit uiteraard in Hét Visblad en op onze website.

Bron: Hét Visblad

-> Meer over de visserijwetswijziging

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.