Vis & water

Meld exotische vissen!

8424
04 jul 2012

Sportvisserij Nederland werkt samen met een groot aantal natuurorganisaties mee aan onderzoek naar exoten. Sportvissers vervullen een belangrijke signalerende rol omdat zij de oren en de ogen zijn op en aan het water. De 1e editie van de nieuwsbrief 'kijk op exoten' is nu verschenen.

Foto: zonnebaars

Exotische dieren, waaronder ook vissen, worden steeds vaker in ons land aangetroffen. Zo vangen sportvissers bijvoorbeeld steeds vaker de uitheemse zwartbekgrondel.

Voor de lezers die alleen in vis geïnteresseerd zijn is vooral bladzijde 12 interessant. De nieuwsbrief heeft een brede inzet en behandelt iedere keer de meest uiteenlopende uitheemse plant- en diersoorten. Ooit gehoord van een Japanse druipzakpijp? Voor mensen met een wat bredere interesse wellicht interessant.

De 1e nieuwsbrief kunt u hier (pdf) lezen.Vangsten van exotische vissen kunnen gemeld worden op www.mijnvismaat.nl of via de MijnVISmaat app. Deze kun je downloaden in Google Play of de AppStore.

De zoekkaart exotische vissen is verkrijgbaar in onze webshop.

In het Signaleringsproject Exoten werken verschillende organisaties samen: alle Particuliere Gegevensbeherende Organisaties (PGO’s) verenigd in de VOFF, Waarneming.nl, Gegevensautoriteit Natuur, Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), Sportvisserij Nederland en Team Invasieve Exoten (TIE).

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide