Vis & water

1.500 kg zeelt uitgezet in Veluwemeer

7369
23 jul 2012

Sportvisserij MidWest Nederland heeft recentelijk 245 zeelten (bijna 300 kg vis) uitgezet in het Veluwemeer. Dit is het eerste deel van de in totaal 750 kg zeelt die dit jaar zal worden uitgezet. Daarbij wordt in 2013 nog eens 750 kg zeelt uitgezet.

Het uitzetten van zeelt gebeurt in samenwerking met Sportvisserij Nederland en de Visstandbeheercommissie Randmeren en heeft als doel om te onderzoeken in hoeverre dit kan bijdragen aan het verbeteren van de vismogelijkheden in de Veluwerandmeren voor de sportvisser.

De belangrijkste vragen daarbij zijn: hoe groot is de overleving van de uitgezette zeelt en worden ze door sportvissers gevangen?

Floytag

Om deze vragen te kunnen beantwoorden, zullen de vissen de komende jaren worden gevolgd. Dit gebeurt door middel van een zogenaamde floytag. Dit is een felgroen sprietje dat nabij de rugvin van de uitgezette vissen is bevestigd. Op deze tag staan een tweetal nummers: het telefoonnummer van Sportvisserij Nederland en een uniek identificatienummer.

Aan de hand van vangstmeldingen van sport- en beroepsvissers kunnen de gemerkte zeelten individueel worden gevolgd. Met de op deze manier verkregen data kunnen o.a. de groei, verspreiding en vangbaarheid worden bepaald.

Meld je vangst!

Vis je wel eens op de Veluwerandmeren en vang je een gemerkte zeelt? Aarzel dan niet en meld je vangst! Vangstmeldingen kunnen telefonisch worden doorgegeven via het nummer op de floytag, maar het heeft de voorkeur om een e-mail te sturen naar zeelt@sportvisserijnederland.nl. Vermeld hierbij in ieder geval het identificatienummer op de floytag, de lengte van de vis en de vangstlocatie. En uiteraard registreer je je vangst ook via de MijnVISmaat app of www.mijnvismaat.nl

Goedgekeurde meldingen worden beloond met een Sportvisserij Nederland cap of de Veldgids Nederlandse Zoetwatervissen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide