Vis & water

Nederlandse heren aan kop

7150
17 okt 2012

De heren deden vandaag uitstekende zaken tijdens het WK Kustvissen. Op de stranden van Zoutelande en Westkapelle werd het team tweede in het landenklassement waardoor de equipe van Frank van Schilt na twee dagen aan kop gaat. Het team ligt daarmee op schema voor een goede eindklassering. Bij de dames ging het minder lekker dan gisteren. Maar ondanks een licht teleurstellende dag staan zij nog altijd derde in het algemeen klassement.

Op bijgaande foto Mike Lubbers met een puitaal.

De wind kwam zoals verwacht uit zuidelijke richtingen en voerde daarmee zachte lucht aan. Het was dan ook alles behalve koud aan de Zeeuwse kust. Op een enkele lichte bui na bleef het verder droog.

Klik hier voor de uitslagen van de 2e wedstrijd en de tussenstand na de 2e wedstrijd
(ook te vinden onder www.wkkustvissen.nl > loting en uitslagen).

Goed gevoel

De vangsten bij de heren waren goed. Er werd vooral schar, bot, wijting, zeebaars en een enkele tong en als speciale vangst werd een hondshaaitje gevangen. Mike Lubbers uit Maassluis wist twee mooie tongen te vangen, maar miste ondanks 17 vissen de winst in zijn vak op 1 centimeter na. “Dat is balen natuurlijk, maar het goede gevoel blijft overheersen. Als land doen we het voortreffelijk. Maar we blijven met beide benen op de grond. Het doel is om die stijgende lijn door te trekken.”
Ook Jurgen van Rijswijk ving met 14 vissen goed. “Het was een leuke visserij met een aantal mooie en sterke botten. De cocktail van aassoorten werkt goed hier, maar daar kan ik verder natuurlijk niet te veel over zeggen.” Hij is optimistisch over de wedstrijd morgen bij Westduin. “Het wordt lastig, maar we weten hoe we op zulke stranden moeten vissen. Nu nog hopen dat de wind morgen goed doorwaait, zodat we op de zeebaars kunnen mikken achter de branding. Het vertrouwen op een goede afloop groeit.”


                              Wilma van Eekeren

Hard werken

Bij de dames was het vandaag hard werken voor een visje op de stranden bij Westduin (nabij Vlissingen). Wie drie of vier vissen ving, had het vandaag goed gedaan. Er werd vooral schar, zeebaars en ondermaatse steenbolk gevangen. Voor Christel Verhage, die gisteren nog eerste werd in het individuele klassement, verliep de tweede dag enigszins teleurstellend. Zij zakte terug naar een 9e plek individueel. “Mijn loting in vak A was alles behalve gunstig. Het is samen met D het moeilijkste vak. Vooral omdat de stek ondiep is en je dus erg ver moet kunnen gooien om een visje te vangen.” Daarbij had ze ook nog eens de pech dat ze enkele steenbolken ving die te klein waren om mee te tellen tijdens de meting. “Het was een moeizame wedstrijd, maar dat wisten we van tevoren wel een beetje. Morgen vissen we in Domburg. Het kan dan alleen nog maar beter gaan.”

Het Nederlandse damesteam neemt na vandaag de derde plek in het algemeen klassement in. Tot tevredenheid van Verhage. “Het is een mooie klassering, maar verder dan plek drie willen we absoluut niet zakken. We moeten omhoog blijven kijken. Met nog twee dagen te gaan zijn we er bovendien nog lang niet.”

Winnaars 2e wedstrijd

De winnaars van vandaag, Ines Birnstiel uit Duitsland en Charl Marais uit Zuid-Afrika kregen ieder van wedstrijdleider Henri Karremans een Carry-all bag en een cap van Hoofdsponsor Spro.

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide