Vis & water

Visserijkundig Onderzoek in Weltervijver Heerlen

6971
04 feb 2013

Op verzoek van Hengelsportvereniging de Rietvoorn, onderzoekt Sportvisserij Nederland op dinsdag 5 februari 2013 de Weltervijver te Heerlen.


Met het onderzoek hoopt de hengelsportvereniging een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de vijver. Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is. Het rapport moet onder andere een advies geven over of de visstand momenteel evenwichtig is opgebouwd.

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. En sportvissers zijn natuurlijk benieuwd of ‘die gigant die altijd weet te ontsnappen’ erbij zit. Het onderzoek start rond 09:30 uur en geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken op dinsdag aan de Welterkerkstraat te Heerlen.

HSV de Rietvoorn telt ruim 250 leden die regelmatig een hengel uitwerpen in hun geliefde viswater. In totaal telt Nederland ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 800 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.