Vis & water

Tentoonstelling ‘Noordzeewrakken, oases van leven’ tijdens de Museumnacht Rotterdam

6367
07 mrt 2013

Bescherm een wrak presenteert aankomende zaterdag 9 maart in de Fotoacademie en Fotogalerie Rotterdam de fototentoonstelling ‘Noordzeewrakken, oases van leven’ over scheepswrakken in de Noordzee. Deze tentoonstelling zal het aankomende jaar reizen langs verschillende evenementen.

Vanaf het strand lijkt de zee misschien donker en troebel, maar op de bodem liggen bijzondere schatten. Gezonken schepen zijn van groot cultureel, archeologisch en biologisch belang. Wanneer een schip zinkt, raakt het direct begroeid en bewoond. Zeeanemonen, koraal, krabben en vissen, het zit er vol mee. De scheepswrakken zijn hierdoor een belangrijk onderdeel van het Noordzee-ecosysteem en worden daarom ook wel ‘oases van leven’ genoemd. Met deze fototentoonstelling brengen wij deze bijzondere, maar voor vele nog onbekende zeeschatten in beeld.

Thema van de Museumnacht is ‘Waterlanders’ en daarbij organiseert de Fotoacademie het (inter)actieve programma ‘Up and Down’. Tijdens dit programma kan het publiek, zowel jong als oud, kennis maken met de vele facetten van de professionele fotografie. Naast de fototentoonstelling zijn er ook documentaires over de wrakken te zien, gemaakt door onderwaterfilmster Klaudie Bartelink. Bartelink en twee onderwaterfotografen, Udo van Dongen en Miranda Verhagen zullen nadere uitleg geven over diverse foto,- en duikapparatuur. De jonge bezoekers kunnen deelnemen aan de (educatieve) online quiz én op de foto als wrakduiker voor een greenscreen.

Bescherm een wrak is een initiatief van Vereniging Kust & Zee, Stichting De Noordzee, Duik de Noordzee schoon en Sportvisserij Nederland. Samen met alle gebruikers en liefhebbers van scheepswrakken in de Noordzee proberen wij scheepswrakken te beschermen en duurzaam te gebruiken.

Bescherm een wrak komt tot stand met steun van de Nationale Postcodeloterij.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide