Vis & water

Veranderende visstand op agenda Tweede Kamer

5578
04 jul 2013

‘Signalen uit veld dat de hoeveelheid vis in de Nederlandse binnenwateren drastisch aan het afnemen is’, zijn voor Lutz Jacobi (Tweede Kamerlid voor de PVDA) reden geweest om dit op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. Tijdens een Algemeen Overleg Waterkwaliteit op 27 juni vroeg zij Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu om hier onderzoek naar te doen.

In haar antwoord op de vraag van Jacobi gaf de minister te kennen dat voor 2015 een evaluatie van de visstand samen met het ministerie van EZ in de Nederlandse binnenwateren gepland staat. Daar wordt de Kamer van op de hoogte gebracht. Dit gebeurt in het kader van de Europese Kaderrichtlijn Water. Ondertussen gaan de waterbeheerders gewoon door met het verbeteren van het huis van de vis (zoet/zoutovergangen, migratiemogelijkheden, natuurvriendelijke overs), aldus de minister. Tenslotte gaf Schultz van Haegen op een tweede vraag van Jacobi aan dat het Nationale document ‘Belangrijke waterbeheerkwesties’ wat haar betreft het vertrekpunt is voor iedere waterbeheerder bij het opstellen van het waterbeleid voor komende jaren. Sportvisserij Nederland zal daarbij proberen om de veranderende visstand in Nederland hoger op de politieke agenda van de verschillende politieke partijen te krijgen.

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.