Vis & water

Jaarverslag Sportvisserij Nederland 2012

7627
12 jul 2013

Voor de sportvisserij in Nederland is 2012 een heel goed jaar geweest. Steeds meer onderdelen van het beleidsplan ‘Sterker Samen Werken’ 2010-2015 zijn gerealiseerd.

De regionale federaties draaien op volle toeren en er werden prima resultaten bereikt op het gebied van onder meer regionale belangenbehartiging, verwerving en uitwisseling van visrechten, verbetering van viswateren voor de vis en sportvissers, bereikbaarheid en toegankelijkheid, jeugdwerk en handhaving. Landelijk waren er grote resultaten in alle werkvelden. Vaak werden deze in samenwerking met de federaties en/of partners uit de wereld van natuur en recreatie gerealiseerd.

Veel meer mogelijkheden voor sportvissers
De mogelijkheden voor de sportvissers zijn fors verruimd. Door wijziging van de visserijregels mag vanaf oktober 2012 op meerval worden gevist, vervalt de gesloten tijd voor de worm als aas en heeft de hengelsport zelf de verantwoordelijkheid om het nachtvissen te regelen. Door inbreng van de federatieve lijsten in de nieuwe, vereenvoudigde Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren 2013-2015, is het aantal wateren enorm uitgebreid dat vanaf 2013 door alle sportvissers met de VISpas mag worden bevist. Ook werden nieuwe toestemmingen gerealiseerd voor nachtvissen en het gebruik van een derde hengel, waardoor de hiervoor geïnteresseerde sportvissers in 2013 veel meer mogelijkheden hebben dan voorheen.

Het jaarverslag 2012 is naar bijna drieduizend organisaties en relaties verzonden.

Klik hier voor het jaarverslag 2012 (pdf).

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide