Vis & water

Fred Bloot nieuwe voorzitter EAA

7396
06 sep 2013

Bij de algemene ledenvergadering van de European Anglers Alliance (EAA) eind augustus in het Noorse Bergen, is Fred Bloot verkozen tot de nieuwe voorzitter. Bloot, vice-directeur van Sportvisserij Nederland (en links op de foto), volgt de Duitser Peter Mohnert op.

Tijdens zijn voorzitterschap – een periode van drie jaar, mogelijk verlengd met nog eenzelfde termijn – wil Bloot de EAA gaan verjongen. “Mijn doel is om jongeren te inspireren zich voor de Europese sportvisserij onderwerpen in te gaan zetten en hen te betrekken bij het werk van de EAA. Europa wordt namelijk niet gemaakt door beleidsmakers, maar juist op de werkvloer gestalte gegeven.

Een eerste aanzet hiervoor is een EAA-conferentie waar beroepskrachten uit de Europese sportvisserij kennis en ervaringen rondom het thema jeugd kunnen uitwisselen.” De European Anglers Alliance is de Europese belangenbehartiger van de sportvisserij. Veertien organisaties uit dertien landen participeren in dit unieke samenwerkingsverband dat de stem van 25 miljoen Europese sportvissers in Brussel vertegenwoordigt.

 

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.