Vis & water

Visserijkundig Onderzoek: 19 maart Milheeze en 20 maart Oeffelt

6307
19 mrt 2014

Woensdag 19 maart onderzoekt Sportvisserij Nederland, op verzoek van HSV De Middenpeel te Milheeze, de Weth. Slitsvijver te Milheeze. Met het onderzoek hoopt de vereniging een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de vijver. Met de resultaten van het onderzoek kan de vereniging het visstandbeheer voor de komende jaren weer in gang zetten.

Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is. Het rapport moet onder andere een advies geven over of de visstand momenteel evenwichtig is opgebouwd. Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. En sportvissers zijn natuurlijk benieuwd of ‘die gigant die altijd weet te ontsnappen’ erbij zit.

Het onderzoek start rond 09:30 uur en geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken aan de Peeldijk (ter hoogte van nr. 22) te Milheeze.

 

Een dag later, donderdag 20 maart a.s. wordt op verzoek van Hengelaarsvereniging “de Zalm” te Oeffelt de Kleine Vilt te Oeffelt onderzocht. 
Het onderzoek start rond 09:30 uur en geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken aan de Haart (bereikbaar vanaf de Viltseweg) te Oeffelt.

Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 800 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

 Lees ook:

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.