Vis & water

Recordpoging: vistafette op Nationale Hengeldag

4716
07 mei 2014

Op de laatste zaterdag van mei is het weer Nationale Hengeldag. Op deze officieuze openingsdag van het nieuwe visseizoen organiseren tal van hengelsportfederaties en -verenigingen allerlei activiteiten rondom het sportvissen. In het Vechtdal doen ze zelfs een recordpoging voor in het Guinness Book of Records.

Op zaterdag 31 wordt tussen 10.00 en 18.00 uur de Vechtdal Vistafette gehouden. Voormalig topjudoka Mark Huizinga verricht de aftrap voor de nationale recordpoging om ‘met zoveel mogelijk vissers tegelijk aan één rivier vissen’. Vanaf Zwolle tot aan de Duitse grens worden tussen 14.00 en 15.00 alle sportvissers geteld die langs de Overijsselse Vecht zitten te vissen.

Het doel is een plekje in het Guinness Book of Records en veel positieve aandacht voor de hengelsport. Ed Stoop is ook van de partij en jij kunt ook meedoen aan de Vechtdal Vistafette. Deelname is gratis. Kijk voor meer informatie op: www.vechtdaloverijssel.nl/vistafette

Ed en Marco on tour

Ook in de rest van het land vinden op Nationale Hengeldag allerlei activiteiten plaats. Dat varieert van viswedstrijden, demonstraties, workshops tot festiviteiten rondom de opening van nieuwe visvijvers en -steigers.

Veel hengelsportverenigingen grijpen deze gelegenheid aan om de jeugd kennis te laten maken met de sportvisserij. Dus natuurlijk wordt er vooral ook veel gevist! Ook Vis TV-presentatoren Ed Stoop en Marco Kraal zijn die dag met hun hengels op pad. Zij gaan bij verschillende verenigingen langs om de festiviteiten ter plaatse op te luisteren met hun aanwezigheid.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide