Vis & water

Prima tweede wedstrijddag WK Kust Junioren

5030
08 mei 2014

De officiële training bracht wat iedereen verwachtte: op het “rivierstrand L’Embellie” werd met het warme weer en een aflandige wind zeer weinig gevangen. Portugal, toch een land met een verfijnde visserij wist met vijf deelnemers slechts één vis te vangen! Ook het SPRO/Sportvisserij Nederland team had te lijden onder de matige vangsten.

Marco ving twee maatse vissen, Lennard één maatse en een ondermaatse, Matthijs één maatse vis, maar Kees en Kristiaan bleven helaas zonder vis. De vangst bestond voornamelijk uit kleine dorades, enkele tongetjes en één geep. Geen beste dag, maar dit was maar de training en op dit parcours komen we niet meer terug. Vanaf morgen worden alle tellende wedstrijden op het strand “Point Espagnole” vervist. Een strand, waar we in onze eigen vrije trainingen goed zeebaars hebben gevangen! Alle teams starten weer vanaf nul en het wereldkampioenschap kan dan pas echt beginnen. De jongens van ons team kijken echt naar uit naar de eerste serieuze confrontatie.

 

Lennard houdt z’n top in de gaten                   Marco geconcentreerd

Engeland tekende in de training voor de overwinning met vier personen met vis, gevolgd door Italië en Kroatië. Voor Het SPRO/Sportvisserij Nederland restte slechts een zesde plaats. De beste Nederlanders waren de nieuwkomers Marco Mol met een zevende plaats en Matthijs Janisse met een achtste plaats. De organisatie is overigens prima! Alleen het parcours was verkeerd uitgezet. Normaal gesproken en volgens de regels staan de plaatsen van links naar rechts uit, maar de Franse organisatie begon van rechts naar links. Vanaf morgen is toegezegd dat alles volgens de regels zal zijn! We worden gelukkig met tractoren met karren naar onze plaats gebracht, want er zijn weinig overgangen en het is ver lopen.

 

 Matthijs in actie                                                   Coach Frank geeft tips aan Kees

De wind gaat aantrekken en we krijgen mogelijk wat regen. Nederlands weer derhalve en laten we maar hopen dat er een positieve uitslag te melden is! Vandaag géén foto’s met vis, want door het catch en release systeem zijn we er té laat bij als er zo weinig vis gevangen wordt. De totale uitslag is vanaf vandaag ook te vinden op de officiële site van de Franse bond: www.ffpmborddemer.com

 
Nette start Spro/Sportvisserij Nederland team

De eerste wedstrijd is voor ons team niet slecht verlopen. Na een moeilijk begin in het eerste uur zijn we sterk terug gekomen. Deze wedstrijd werd gelukkig voor ons gehouden op de Atlantische kant van de stranden van La Tremblade, namelijk bij “Point Espagnole”. De wind was sterker geworden en de golven hoger.

 

Kristiaan in volle actie                                                   Marco met een baarsje en een sargo

Goede omstandigheden voor onze jongens. Kristiaan en Marco visten al snel hun nul weg, Matthijs volgde daarna. Kees en Lennard hadden een moeilijke start, bij hen lukte niets... terwijl we toch allemaal met dezelfde lijnen visten: een onderlijn van zo’n twee meter met daaraan twee of drie lange sleeplijnen van Gamakatsu fluo carbon met daaraan Gamakatsu haken F314 maat 10 of 8. Er werden weer knappe baarzen gevangen van bijna 50 cm, maar voor ons restte deze dag veelal de kleine of net maatse baarzen. We vingen er wel meer, waardoor de uitslag moeilijk te voorspellen leek. Halverwege de wedstrijd kwam Kees terug in de wedstrijd, door achter het lood een tweetal baarsjes te vangen. Lennard ving maar één baarsje en moest lijdzaam toezien hoe zijn concurrenten op hem uitliepen. Matthijs was intussen goed bezig en ging naar een vijftal vissen. Ook Marco en Kristiaan bleven doorvangen en eindigden op respectievelijk 4 en 6 vissen. Kees ving het laatste half uur nog een belangrijke baars bij, waardoor hij nog vierde in zijn vak eindigde. Ook Matthijs werd vierde in zijn sector. Marco zorgde voor een “tweetje”, maar Kristiaan was de beste in zijn vak! Lennard werd zesde in zijn vak.

 

Matthijs laat zijn vis meten                                   Kees met zijn laatste baars

De resultaten van vandaag: Het SPRO/Sportvisserij Nederland team eindigde op een keurige derde plaats achter het sterke Engelse team, de Portugezen, maar voor Frankrijk, Italië, Kroatië en Spanje. Het kan dus nog alle kanten op! De beste Nederlanders waren vandaag Kristiaan met een derde plaats en Marco met een negende plaats overall. Zij maken in het algemeen klassement nog wel kansen voor een hoge klassering, maar mogen niet te veel punten verliezen.

Meteen weer de spullen in orde maken voor de volgende wedstrijd

Goede zaken gedaan op tweede wedstrijddag

Niet altijd gaat alles naar wens en moet je het nemen zoals het gebeurt. Dat is wat het SPRO/Sportvisserij Nederland Team deze tweede wedstrijd overkwam! De uitstekende uitgangspositie voor Kristiaan Minderhoud individueel is totaal verloren gegaan, omdat Kristaan helaas geen vis wist te vangen. Dat was volledig te wijten aan een onnoemelijk slechte sectorplaats, want gisteren verloor Lennard Noorthoek daar veel punten. Maar de rest van het team is knap overeind gebleven met zelfs een individuele overwinning “overall” voor Marco Mol! Hij ving maar liefst 7 baarzen en een dorade, waarvan een tweetal exemplaren van boven de 40 cm. Lennard ving maar twee vissen, maar dat was verrassend genoeg voor het hele team toch een eerste plaats. Kees Gillissen wist met vier vissen een knappe tweede plaats te behalen. Ook Matthijs Janisse stond op een slechte plaats, maar hij wist uiteindelijk gelukkig voor ons nog twee tellende vissen en één ondermaatse te vangen, goed voor een vijfde sectorplaats. Samen voldoende voor een prima eerste plaats!

We worden netjes met de tractor weggebracht

 

Lennard met een leuk baarsje                            Marco met een baars van 44 cm

Omdat Engeland derde werd zijn we gestegen naar de gedeelde eerste plaats met Engeland! Portugal volgt op de derde plaats. Maar we juichen nog niet te hard, want er wachten ons nog twee zware dagen. Elke dag veranderen de omstandigheden en zijn er andere plaatsen, waar de vis gevangen wordt. De baarzen worden gevangen op onderlijnen van Spro Norway Sea Power hoofdlijn 40/00 met lange sleeplijnen van Gamakatsu carbon met F314 haken maat 10. Op sommige stekken wordt de vis ver uit de kust gevangen, op andere plaatsen is het zoeken naar elk visje dat wil toehappen in de kokerwormen, Koreanen en slijkzagertjes. Morgen lijken onze gelote plaatsen oké, maar we bereiden ons voor op een harde confrontatie met Engeland, Frankrijk en Portugal. Voor ons zijn dat de mede podiumkandidaten! Maar outsider Italië kan nog wel een roet in het eten gooien. Marco staat voorlopig op een tweede plaats individueel! We zijn telefonisch moeilijk bereikbaar, omdat we vissen in een natuurgebied, waar géén ontvangst mogelijk is!

Kees sleept weer een vis binnen

Maar de wil om het af te maken is er!

Voor volledige uitslagen bezoek de Franse site: www.ffpmborddemer.com

Namens het team,
Coaches Frank en Henri


 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide