Vis & water

In de WK-Junioren-spotlights: Berjan Bruggink en Stefan Hooyman

4676
27 jun 2014

Met nog vier weken te gaan, zijn de voorbereidingen voor het WK Zoetwatervissen voor junioren in volle gang. Assen wordt klaargemaakt voor de ontvangst van drie leeftijdscategorieën, te weten de U14, U18 en U23. In de WK-Junioren-Spotlights reportage zijn inmiddels alle U14 deelnemers voorgesteld. Daarom wordt het stokje nu doorgegeven aan de U18. Berjan Bruggink en Stefan Hooyman zijn de eerste twee Oranjehelden die worden voorgesteld.

Eerstgenoemde staat aan de vooravond van zijn eerste WK. Bruggink is desalniettemin een veel geziene wedstrijdvisser. Gesteund door zijn familie neemt hij dit jaar voor de derde maal deel aan de Nationale Topcompetitie. “Mijn grootste passie is vissen”, vertelt de inwoner van Bergentheim. “Al mijn vrije tijd besteed ik hieraan. Als ik een echt goede visser wil worden, is dat ook wel nodig. Het liefst word ik zo goed als Alan Scothorne.” Aan ambitie dus geen gebrek. Dit is ook bij de coaches niet onopgemerkt gebleven en zodoende is hij uitgekozen in het team dat een gooi naar goud gaat doen in de U18 categorie.

 

Berjan Bruggink

Net als Bruggink kijkt ook collega Stefan Hooyman graag naar Scothorne. Met zijn hengels trekt de Enkhuizenaar langs de wateren om de droom even goed te worden te verwezenlijken. Hooyman heeft al de nodige bagage. Zo nam hij al deel aan twee eerdere wereldkampioenschappen (Slovenië 2012 en Frankrijk 2013). Die ervaringen kan hij goed gebruiken tijdens het WK in eigen land deze zomer. Hooyman kijkt uit naar dit prachtige evenement. “Vorig jaar werd ik Nederlands kampioen en nu hoop ik in Nederland, wereldkampioen te worden.”

 

 Stefan Hooyman

 Kijk voor meer informatie op www.wkjuniorenzoet2014.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide