Vis & water

Dieter Friederichs naar Fish O Mania 2014

6598
08 jul 2014

Veelvoudig international en wedstrijdtopper Dieter Friederichs uit het Limburgse Schinveld is dit jaar door bondscoach Jan van Schendel gekozen om Nederland te vertegenwoordigen op Fish ‘O’ Mania zondag 13 juli a.s. bij het Engelse Whitmore. Naast het Wereldkampioenschap is dit de meest prestigieuze viswedstrijd ter wereld waaraan Nederland meedoet. Ook nu wordt er gevist in de Arena-vijver van de Cudmore Fisheries terwijl RTL-7 voor het tweede jaar op rij en maar liefst vijf uur lang een complete live-uitzending van het evenement verzorgt.

Samen met Jurgen Spierings uit ’s-Gravenmoer, die vorig jaar al namens Nederland deelnam aan Fish ‘O’ Mania en een prachtige individuele vierde plaats behaalde, hoopt Dieter dit jaar op een verbetering van de eveneens vierde plaats die Nederland toen achter Engeland, Schotland en Wales liet noteren.

Kennis en ervaring genoeg bij de Nederlanders als we bijvoorbeeld alleen al kijken naar de staat van dienst van onze 48-jarige timmerman uit Schinveld.
Won Dieter in 2005 de Nationale Topcompetitie en werd hij in 2006 samen met zijn teamleden van HSV Ons Genoegen uit Roermond Nederlands Kampioen bij de korpsen en derde bij de Topcompetitie; in 2007 prolongeerde hij met Ons Genoegen de korpstitel en werd hij dat jaar ook nog eens tweede bij de Nationale Topcompetitie.
En wat te denken van zijn internationale palmares met goud op het WK Korpsen en brons op het EK Zoet in 2008, een individuele 4e plaats op het Wereldkampioenschap van 2010 in Spanje en een individuele top-10 notering (9e) tijdens het WK van 2011 en heel recent met een 4e plaats en net geen eremetaal met het team waarmee hij de jongste EK in België viste.

Dieter met gouden en bronzen medaille behaald op WK Korpsen en EK Zoet in 2008

Zondermeer een buitengewoon goed wedstrijdvisser die bovendien en met name buiten het reguliere wedstrijdseizoen, veel vist in karpervijvers in Nederland en België en daar de nodige ervaring vergaart met het moderne vissen op karper met de vaste hengel voorzien van topelastiek. Een discipline die straks bij Fish ‘O’ Mania ook de boventoon zal voeren. Vandaar de keuze van onze bondscoach om Dieter Friederichs namens Nederland te laten meedoen.
“Hoop alleen niet dat het giet van de regen en waait, want dan ben ik doorgaans niet op mijn best!” wilde onze Limburgse wedstrijdtopper nog wel even kwijt toen hij de beelden van 2013 en gemaakt onder een stralende zon nog eens enthousiast bekeek.

Dieter met vangst op WK senioren 2011 Italië

Kijk voor het verloop van Fish ‘O’ Mania en de prestaties van de Nederlanders – die dit jaar veel vaker in beeld zullen zijn dan vorig jaar - daarom zondag 13 juli a.s. vanaf 13.00 uur op RTL-7 naar het meer dan vijf uur durende live-verslag waarbij Ed Stoop ter plekke de wedstrijd volgt en Arjan Klop, die vorig jaar de wedstrijd viste, nu samen met Robbert Reimering in de RTL-studio commentaar geeft en ook regelmatig te zien zal zijn.
’s Ochtends om 9.30 uur kun je in de uitzending van Vis TV op deze zender echter al een voorbeschouwing van Fish ‘O’ Mania zien welke vlak voor de live-uitzending wordt herhaald. Bijna een hele dag sportvissen op RTL-7! Wat wil je nog meer.

Lees ook:

Luister ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide