Vis & water

Sportvissers Lauwersmeer zijn Urker meer dan zat (video)

8310
30 jul 2014

Sportvissers zijn de Urker visser Keuter beu. Keuter vist met honderden fuiken paling uit het Lauwersmeer, maar volgens de sportvissers gaat op die manier veel snoekbaars en andere vis verloren.

De sportvissers vinden dat er teveel fuiken zijn geplaatst. Maar Keuter is zich van geen kwaad bewust. Hij heeft een vergunning en zegt dat hij zich houdt aan de voorwaarden. Een controle door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit eerder deze week leverde geen overtredingen op.

-> Bekijk hier het item terug op RTV Noord (video)

-> Luister hier het item op RTV Noord (klik aan de rechterkant op 'Audio')

Bedreigingen

De sportvissers zeggen dat Keuter desondanks vaak de fout in gaat. Maar bewijzen daarvoor hebben ze niet. Inmiddels wordt de Urker visser bedreigd, nadat visgids René van den Brug de zaak op Facebook had aangekaart. Keuter heeft aangifte tegen hem gedaan wegens smaad.

Niet meer van deze tijd

De Hengelsportfederatie Groningen Drenthe zegt geen bewijzen te hebben dat de Urker visser over de schreef gaat. Maar volgens directeur Henk Mensinga is de vergunning die hij heeft niet meer van deze tijd. Hij gaat bij het ministerie van Economische Zaken aandringen op strengere voorwaarden.

Bron: RTV Noord

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide