Vis & water

NVWA treedt op tegen vissers in beschermd gebied

5043
17 okt 2014

Visserij-inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben in een week tijd acht beroepsvissers betrapt die visten in beschermde natuurgebieden op de Noordzee.

Het gaat om zes Nederlandse en twee Duitse schippers. Tegen alle acht de vissers wordt proces-verbaal opgemaakt, waarbij de Nederlandse schippers op donderdag 16 oktober ook zijn gehoord. Tegen de Nederlandse vissers wordt tevens een bestuurlijk handhavingsrapport visserij opgemaakt. Dit rapport wordt doorgestuurd naar het ministerie van Economische Zaken. De NVWA heeft de Duitse autoriteiten geïnformeerd over de overtreding van de Duitse vissers. Over de strafrechtelijke afdoening neemt een officier van justitie van het Functioneel Parket een beslissing.

Toezicht visverbod

Delen van de Noordzeekust zijn aangewezen als beschermd natuurgebied en daarom gesloten voor alle vormen van visserij. De NVWA houdt in samenwerking met de Kustwacht toezicht op het naleven van het visverbod. De acht beroepsvissers werden tussen 6 en 10 oktober betrapt tijdens controles vanaf een patrouilleschip van de Kustwacht. De inspecteurs controleren ook vanuit de lucht. Verder worden vanuit het Maritiem Informatie Knooppunt (MIK) alle vaarbewegingen op de Noordzee goed in de gaten gehouden.

Bron: NVWA

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide